Начало Автомобили В Макларън ще почетат Сена с най-екстремния си автомобил досега

В Макларън ще почетат Сена с най-екстремния си автомобил досега

42
0

В Макларън показаха как ще изглежда новия супер автомобил – Mclaren Senna, с който компанията ще почете 3-кратния световен шампион във Формула 1. Според хората в Уокинг, това е най-екстремният модел, правен досега от компанията.

McLaren Senna е базиран на модела 720S и е с 200 кг по-лек от директния си конкурент Ферари 488. Той е с подобрена версия на 4-литровия двигател V8 с двойно турбо, който достига мощност от 800 конски сили и 800 Нм въртящ момент.

Трансмисията е седем степенна автоматична с двоен съединител. Засега не се съобщават подробности за ускорение и максимална скорост. Компанията обещава в най-чистата връзка между шофьора и автомобила, която може да предостави Макларън на пътя.

Моделът съчетава карбон и стъкло, като аеродинамиката максимално увеличава притискаща сила, а прозрачните елементи по вратите и тавана дават на водача различна перспектива.

Бившият пилот от F1 и посланик на марката Бруно Сена заяви, че е горд името на семейството му да се свързва с новата кола, която истински напомня състезателния дух на Аертон. McLaren Senna ще е лимитиран до 500 бройки, а цената му във Великобритания ще е 750 000 паунда.