Начало Формула 1 Онборд видео от новия Мерцедес W09 с halo

Онборд видео от новия Мерцедес W09 с halo

26
0

Екипът на Мерцедес представи новия си болид W09 днес, като преди това Валтери Ботас го изпробва на Силвърстоун в т.н. филмов ден на тима за правене на снимки и клипове. Колата бе с вграден предпазен ореол – halo, а онборд кадри от нея можете да видите горе:

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви по време на представянето на новия болид на Мерцедес, че ако някой му предостави моторна резачка, с удоволствие ще махне предпазния ореол – halo, който от тази година стана задължителен за всички пилоти.

Въвеждането на ореола е най-значимата промяна в правилата за новия сезон, като болшинството от феновете и пилотите обявиха, че не го харесват. В Мерцедес също никога не са били с добро мнение за устройството, като преди време против него се изказа и Люис Хамилтън.

„Изобщо не съм впечатлен от цялостния вид на halo и ако ми дадете моторна резачка, ще го срежа, заяви австриецът. – С него се получава драстично изместване в центъра на тежестта. Колкото и впечатляващо да изглежда, като се погледнат данните, все едно сме сложили автобус върху болида.

ФИА проведе всякакъв тип тестове и изпробва различни сценарии. Като цяло изводът е, че ореолът увеличава безопасността на пилотите. Не знам дали са взети под внимание обаче сценарии, при които пилотът е заклещен в кокпита и не може да излезе.“