Начало Попитай Тенчев Победите на Розберг и заслужава ли да е шампион?

Победите на Розберг и заслужава ли да е шампион?

30
0

Заслужава ли Розберг да стане шампион, при положение че не е спечелил нито една победа в пряк двубой съотборника си Хамилтън, а само се възползва от проблеми с колата му?

Попитай Иван Тенчев, епизод 311

Въпроса е повдигнат от Владимир Харалампиев, който ни пише:
Тази година Розберг има 7 победи, като в НИТО ЕДНА от тези победи той не е изпреварил някой друг пилот,за да спечели състезанието. Всичките му победи са били резултат от грешките на Хамилтън. Е заслужава ли такъв пилот да се нарича кандидат за световната титла?!?!?! Миналата година той също не успя нито един път да изпревари Хамилтън в директна битка. Моля и Вие да направите своя анализ и дали смятате, че пилот, който не е изпреварил НИКОЙ за победите си, заслужава да нарече себе си кандидат за шампион, а евентуално и такъв с този негов късмет.

Даниел Кръстев допълва темата, като ни пише:
Замислете се, единствените победи през този сезон на Розбег са от грешки с колата на Хамилтън. Победите му са без изпреварване. Спомнете си преди няколко години как Розберг питаше постоянно бокса за съвети как да кара .Не съм го видял един път да поеме някакъв риск. От бокса му казват какво да прави и той като някакъв робот изпълнява. До тук ли стигна Ф1 че шампионите ще са роботи……..

Отговорът на въпроса е записан преди Гран при на Сингапур 2016.