Начало Video Подходът на Хамилтън към бокса и комуникацията с тима в Германия

Подходът на Хамилтън към бокса и комуникацията с тима в Германия

15
0

Люис Хамилтън получи само порицание за пресичането на линията, която разделя входа на бокса и пистата по време на Гран при на Германия. Така той запази победата си в надпреварата.

Стюардите разследваха поведението му, след като британецът в последния момент се отказа от спиране в бокса в периода зад колата за сигурност, като от бокса му наредиха в крайна сметка да остане на трасето.

В този момента обаче Хамилтън вече беше преминал конуса на алеята на пита. И за да не влезе в него, пресече линията, която разделя входа на бокса и пистата, минавайки през тревата.

В правилника е казано, че освен в случаи на форсмажорни обстоятелства, пресичането на тази линия от даден пилот е забранено. В съобщението на стюардите се признава, че Хамилтън е нарушил правилата, но заради това, че пресичането е станало след объркване в дискусията с тима дали да влезе или не, както и заради това, че маневрата му не е довела до опасност за други пилоти и е станала в период зад кола за сигурност, санкцията е минимална.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter