Начало Формула 1 Роберт Кубица ще е резервен пилот на Уилямс

Роберт Кубица ще е резервен пилот на Уилямс

31
0

Роберт Кубица ще бъде резервен пилот на Уилямс през тази година, обявиха официално от тима. Полякът, който първоначално бе основен кандидат за второто титулярно място в тима от Гроув, ще има активна роля в работата през сезона.

Той ще участва на предсезонните тестове в Барселона, които започват в края на февруари, в изпитанията по време на сезона, а освен това ще кара в няколко свободни тренировки от Гран при уикендите през 2018 г.

Роберт освен това ще помага на пилотите – Ланс Строл и Сергей Сироткин и на инженерите да постигнат по-добро представяне в квалификациите и състезанията и, ако се наложи, да участва в Гран при при проблем с някои от титулярите.

„Изключително съм щастлив да се присъединя към Уилямс като официален резервен пилот и такъв по развитието за този сезона, заяви Кубица. – Чувствам се в най-добрата си физическа форма, в която някога съм бил.

Отне ми много усилия да стигна до това ниво, на което съм сега. Затова искам да благодаря на Уилямс за възможността, която ми дадоха досега, и за вярата в мен. Крайната ми цел остава да се състезавам отново в F1 и това е още една важна стъпка в тази посока.“