Начало Рали Себастиен Льоб отпадна от рали Дакар

Себастиен Льоб отпадна от рали Дакар

74
0

Един от основните претенденти за победата Себастиен Льоб с Пежо отпадна от рали Дакар след 5-ата отсечка от тазгодишното издание на надпреварата от Сан Хуан до Арекипа с дължина 268 км за колите и камионите и 266 км за моторите и машините ATV.

9-кратният шампион във WRC спря само 5 км след началото на етапа. Той не можеше да продължи без техническа помощ и трябваше да чака 3 часа да пристигне асистенцията му. След това той отново потегли.

Оказа се обаче, че навигаторът му Даниел Елена изпитва сериозни болки в опашната кост и екипажът взе решение да се оттегли от надпреварата, като Елена бе откаран в бивака в Арекипа, за да му бъде оказана медицинска помощ.

Най-бърз в етапа бе Стефан Петерханзел с Пежо, който изпревари с 5 мин Бернхард тен Бринке с Тойота и с близо 13 мин Жиниел де Вилиерс със същата машина. След тях останаха други претенденти за успеха Карлос Сайнц с Пежо, който заседна в дюните и загуби време, и Насър Ал-Атия с Тойота.

В общото класиране Петерханзел има аванс от малко над 30 минути пред Сайнц и 1 час и 15 мин пред Тен Бринке. Ал-Атия е 4-и на час и 23 мин от водача.