Начало Формула 1 Сергей Сироткин ще е титулярен пилот на Уилямс през 2018 г.

Сергей Сироткин ще е титулярен пилот на Уилямс през 2018 г.

22
0

Тимът на Уилямс обяви, че Сергей Сироткин ще е съотборник на Ланс Строл във Формула 1 през сезон 2018 г. Техническият шеф на екипа Пади Лоу заяви, че 22-годишният руснак е впечатлил тима с работата си и на пистата в Абу Даби (където участва в теста след финалната надпревара за 2017-а), и във фабриката в Гроув.

„Би било подценяване да кажа, че съм щастлив и горд да се присъединя към толкова известен отбор като Уилямс”, заяви Сироткин. „Работих изключително много, за да стигна дотук и благодаря на всички, участвали в този процес. Резултатът от общите ни усилия ми помогна да постигна мечтата си. Бъдете сигурни, че отборът може да разчита на мен и ще дам най-доброто от себе си.”

Строл приветства новия си съотборник. Канадецът допълни, че познава Сироткин и е убеден, че двамата бързо ще изградят добри взаимоотношения.

„Дебютният ми сезон с Уилямс беше страхотен, имаше множество незабравими моменти и ще се постарая да надграждам през новата година”, продължи Строл. „Нямам търпение за тестовете в Барселона, където ще карам новия FW41.”