Начало Формула 1 Уилямс представи колата за новия сезон

Уилямс представи колата за новия сезон

46
0

Екипът на Уилямс представи официално новия си болид за 2018 г. – FW41, на специална церемония в Лондон. Колата изглежда доста различно спрямо предшественика си, като роля за това имат техническият директор Пади Лоу и шефът по аеродинамиката Дирк де Беер, за които това е първата кола, направена изцяло под тяхното ръководство. Двигателят ще бъде отново от Мерцедес.

Според заместник-шефа на тима Клер Уилямс по колата са положени много усилия и тя няма търпение да види пилотите Ланс Строл и Сергей Сироткин на пистата в следващите седмици. По думите й, в Уилямс сега имат вълнуваща пилотска двойка, която предстои да покаже какво може.

„Ланс имаше някои впечатляващи представяния миналата година, като сезонът му беше забележително силен за дебютант, каза Клер. – В него той беше с малко победен от Фелипе Маса като крайно класиране. Неговият подиум в Баку беше единствен за отбор, извън водещите 3 (Мерцедес, Ферари и Ред Бул).

За мен е удоволствие да приветствам в тима Сергей и Роберт Кубица, които показаха изключителна скорост и качества. Те само ще направят тима по-силен. Сироткин впечатли техническия ни екип и е страхотно да му дадем възможност да бъде титулярен пилот. Роберт пък ще използва своя опит да ни помогне в развитието на колата през сезона.“

„Колата е продукт на страхотна отборна работа, включваща аеродинамичния дизайн, динамиката и инженерните системи, обясни Пади Лоу. – Колата има много нови компоненти. Повечето от тях не са толкова очевидни. Следвали сме много различна концепция за аеродинамиката, която ни позволи да направим значителен прогрес по отношение на аеродинамичната ефективност.

Отказали сме се от някои решения, които следвахме в миналото. Новата ни философия включва нов подход във взаимодействието между аеродинамиката и дизайна, за да постигнем оптимален резултат. Целият ни технически тим се чувства много позитивно относно двамата ни млади пилоти Ланс и Сергей с приноса на Роберт като резервен пилот.“