Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фантастичен резултат за Форс Индия: четвърто и пето място за Перес и...

Фантастичен резултат за Форс Индия: четвърто и пето място за Перес и Окон

72
0
Hyundai Motor показа за пръв път виждането си за бъдещето на градската мобилност със световната премиера на Carlino по време на aвтоизложението Auto Expo 2016 в Ню Делхи, Индия. Концепцията на компактния SUV представя многофункционално решение за следващото поколение купувачи на автомобили.

Отборът на Форс Индия записа пореден силен резултат в тазгодишния шампионат на Формула 1: спечели 22 точки в Гран при на Испания благодарение четвъртото и петото място на Серхио Перес и Естебан Окон на пистата Каталуния.

„Фантастичен резултат за всички в екипа”, коментира заместник-шефът на тима Боб Фърнли. „Тези точки подсилват четвъртото ни място в шампионата на конструкторите, като освен това продължаваме да се класираме в топ 10 във всеки старт този сезон. Постоянството в представянето на Серхио и Естебан е много силна характеристика на отбора ни и можем да сме наистина удовлетворени от представянето си в през първата четвърт от сезона.”

„Невероятен ден за нас”, заяви Перес. „Гордея се с екипа ни за работата, която свърши през целия уикенд. Всичко ни се получи и взехме страхотни точки. Извлякохме максимума от възможностите си. Аз не направих най-добрия си старт, но поне се опазих от неприятности и приключих безопасно първата обиколка. След това наведох глава, внимавах със скоростта и контролирах състезанието си до финала. Единствената малка спънка бе бавен питстоп, но разполагах с достатъчно време спрямо следващите ми коли, така че не се превърна в сериозен проблем.”

Отборът на Форс Индия записа пореден силен резултат в тазгодишния шампионат на Формула 1: спечели 22 точки в Гран при на Испания благодарение четвъртото и петото място на Серхио Перес и Естебан Окон

Окон също бе много щастлив, тъй като за него това бе пето поредно класиране в топ 10 в пет надпревари от началото на сезона. Представянето му е в ярък контраст с това на другия дебютант този сезон Ланс Строл. Канадецът няма точка досега след три отпадания, 11-о място в Русия и 13-о в Испания.

„Пета позиция е прекрасен резултат за мен и с четвъртото място на Чеко денят е направо фантастичен за отбора. Колата бе бърза в квалификацията, в състезанието също демонстрирахме добра скорост. Определени обстоятелства със сигурност ни помогнаха, но трябва да си на точното място, за да се възползваш от дадения ти шанс. След като преодоляхме хаоса в първия тур, темпото ни бе силно. Можем да постигнем много тази година, трябва да продължим да се представяме така постоянно”, заяви французинът.

Представители на тима бяха повикани при стюардите след състезанието на Каталуния във връзка с новите правила за по-големи номера на колите. Не е ясно защо това се случи чак след финала в неделя, след като изписването при Форс Индия, както и при всички останали екипи, бе очевидно още при появата на болидите в питлейна в четвъртък.

Резултатът от изслушването бе условна глоба в размер на 25 000 евро – тимът ще ги плати само в случай, че в рамките на година не коригира изписването на номерата.