Начало Формула 1 Ферари демонстрира новата си кола SF70H

Ферари демонстрира новата си кола SF70H

33
0

Екипът на Ферари представи новия си болид за 2017 г. – SF70H. Това е 63-ият болид в историята на тима във Формула 1. Името на колата идва от Scuderia Ferrari (SF), 70-години от създаването на първия състезателен автомобил на Ферари (70) и това, че колата е с хибридна система (H). Пилоти на тима тази година ще са Себастиан Фетел и Кими Райконен, а Антонио Джовинаци ще е трети пилот.

Колата прави впечатление с перката си на акула над капака на двигателя, върху която има допълнително крило, наречено T-wing. Нещо, което досега не сме виждали в другите коли. Формата на кутиите на радиаторите е доста стеснена в горната им част и е правоъгълна.

Носът е удължен и изрязан в своето начало, а предното крило е изострено под формата на стрела. Тръбата за въздух към двигателя е със заоблена форма и не е разделена на 3 части в своето начало, както при много от новите машини.

Точно над предното окачване има отвор от типа S-duct, който явно има важна аеродинамична роля за намаляването на въздушното съпротивление около кокпита.

Предното окачване е тип пушрод (избутваща щанга), а задното тип пулрод (издърпваща щанга). Дизайнът на главините и на гайките на колелата е променен, за да улесни работата на механиците когато сменят гумите по време на питстоп. Заради очакваната по-голяма скорост, кормилнaта уредба и спирачната система са увеличени като размери.

Новата задвижваща система 062 е определено стъпка напред спрямо предшественика си. Конфигурацията на някои механични компоненти в хибридната система е променена, докато други области запазват вида си от 2016 г.