Начало Формула 1 Шумахер с повреда в двигателя още в загряващата обиколка

Шумахер с повреда в двигателя още в загряващата обиколка

62
1

Във снощното състезание за Гран при на Бахрейн Себастиан Фетел от Ферари отпадна още в загряващата обиколка след повреда в двигателя. От болида на германеца започна да излиза пушек, след което той отби в страни и спря колата, за да се опита да предпази мотора от още по-сериозни поражения. Така той изобщо не успя да стартира в надпреварата, в която неговият съотборник Кими Райконен завърши втори.

Драми с болидите на Ферари още в подгряващия тур обаче са се случвали и преди, показва историята. Преди близо 20 години – на 30 юни 1996 г. подобно нещо се случи и на Михаел Шумахер. Германецът тогава беше в първия си сезон в Скудерията след две поредни титли с Бенетон. И успяваше да съперничи на по-бързите коли на Уилямс, като в Гран при на Франция записа втори си полпозишън за сезона, след този на Имола. Той изпревари Деймън Хил с Уилямс с 0.069 сек.

Още в загряващата обиколка обаче двигателят му изпуши и Михаел беше принуден да спре и да отпадне от състезанието още преди то да е започнало. След случката медиите в Италия масово се нахвърлиха върху тогавашния спортен директор на Ферари Жан Тод, искайки оставката му.