Начало Рали Да искам победата в Дакар ще е претенциозно, смята Льоб

Да искам победата в Дакар ще е претенциозно, смята Льоб

41
0

Легендата на WRC и настоящ пилот на Пежо за рали Дакар Себастиен Льоб смята, че би било малко претенциозно от негова страна да иска победата в тазгодишното издание на прочутата надпревара в едва второто си участие в нея. Французинът водеше в миналогодишното състезание, но във втората половина затъна на няколко пъти в пустинята, а освен това получи и технически проблеми. Така той изостана много в класирането.

„Да се надявам да спечеля изглежда малко претенциозно от моя страна, заяви 42-годишният пилот пред motorsport.com. – Вярно е, че миналата година бяхме бързи на отсечките, които са като на нормално рали, но извън трасетата нещата станаха по-сложни. Върху това трябва да работим тази година. Сега имаме по-ясна идея какво да очакваме и се надявам това да ми позволи да съм по-конкурентноспособен тази година на различни типове терени.”

Льоб подчерта, че има много други пилоти с опит в неговия тим и извън него, които имат потенциала да спечелят и ще се борят здраво за успеха. „Карлос Сайнц-старши е много бърз, а Петерханзел е не по-малко такъв, обясни Себастиен, който през миналата година спечели 3 от първите 4 отсечки. – Трябва да имаме предвид и Ал-Атия. Списъкът на възможните победители е ясен, но ние ще си свършим нашата работа.”

През юли миналата година Льоб участва в рали Silk Way, което той смята, че му е помогнало да натрупа повече опит на по-трудни трасета , каквито ще има повече в тазгодишния Дакар. Надпреварата бе спечелена от неговия съотборник в Пежо Сирил Депре.

„Миналата година през първата седмица в Дакар напрактика нямаше нужда от навигация, обясни Льоб. – Това пасваше точно на моя стил на каране и аз го използвах. Втората част беше по-трудна с повече навигация. Но на рали Silk Way не се справих зле на по-тежки терени. С навигатора ми Даниел Елена работихме по навигацията и сега той е по-прецизен в записките.”