Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Да карам Ред Бул беше като да спечеля от тотото, радва се...

Да карам Ред Бул беше като да спечеля от тотото, радва се Сайнц младши

39
0
Карлос Сайнц младши

Карлос Сайнц младши бе особено доволен от факта, че получи възможност да кара за Ред Бул по време на теста за млади пилоти на пистата Силвърстоун. Синът на рали шампиона Карлос Сайнц заяви, че да седне в болида на шампионския отбор било като да спечели от тотото.

18-годишният пилот, който в момента кара в GP3 с Арден, бе половин ден с Торо Росо в четвъртък, а в петък се качи в RB9 и кара до обяд. Това бе първи тест за него с болид от Формула 1 и невероятен шанс да управлява два различни болида.

Ясно е, че има разлики: двигателят, скоростната кутия, екипът, инженерите – всичко това е различно. Но в крайна сметка става дума за болиди от Формула 1. За мен бе огромно удоволствие да карам Торо Росо, това наистина ми допадна неимоверно много, а след това да се кача на Ред Бул бе като да спечеля от тотото – коментира Карлос.

Той призна, че е имал желание да впечатли отбора от Милтън Кийнс. Съсредоточаването в работата го погълнало дотолкова, че се сетил да погледне какви времена дава чак след края на сесията и своите 35 обиколки.

Не бях концентриран единствено върху това да съм бърз. В тази сесия бях тест пилот – това е тренировка в средата на сезона и със сигурност е особено важна за Ред Бул. Цяла сутрин изобщо не погледнах времената, тъй като се постарах да помогна на отбора колкото мога повече да развие автомобила. Подадената от мен обратна информация може да е била добре или не – те ще решат. Поне вложих максимума от себе си, за да помогна колкото се може повече – добави Сайнц младши.