Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Да Коща фаворит за мястото на Рикиардо, Торо Росо не бързат с...

Да Коща фаворит за мястото на Рикиардо, Торо Росо не бързат с решението

39
0
Антонио Феликс да Коща

Антонио Феликс да Коща е фаворит за мястото на Даниел Рикиардо. Имената на Карлос Сайнц младши и Даниил Квиат също се споменават във връзка с кокпита, който австралиецът ще освободи в края на сезона.

Настоящият пилот на Торо Росо ще се присъедини към Ред Бул от следващия сезон. Екипът от Фаенца обаче не бърза с решението на кого да заложи.

Засега се очаква Торо Росо да запазят Жан-Ерик Верн и да търсят само още един състезател. Мястото най-вероятно ще е за пилот от академията на Ред Бул за таланти, какъвто е Да Коща. Той, както и Сайнц младши и Квиат участваха по-рано този сезон в теста за млади пилоти, който се проведе на Силвърстоун.

Ще разгледаме всичките си опции, а решение ще вземем по-късно. Няма нужда да бързаме отсега – заяви шефът на тима Франц Тост.

Той допълни, че се радва за Рикиардо и за шанса, който получава с Ред Бул:

Поздравления за Даниел, въпреки че ни се искаше да го запазим, защото е талантлив състезател, който върши страхотна работа със Скудерия Торо Росо. В същото време сме наистина доволни да го видим как напредва, тъй като така върви по стъпките на Себастиан Фетел. Когато Дитрих Матешиц придоби екипа, превърнал се в Торо Росо, целта му бе той да е последната стъпка от подготовката на млади пилоти и те в крайна сметка да стигат до „старши“ отбора. Привличането на Даниел там е признание за работата на академията и доказва, че в Торо Росо винаги се получава чудесно състезателно образование.

Тост допълни, че Рикиардо вече познава новия си тим и се пошегува, че в Милтън Кийнс дори няма да им се налага да сменят флага на колата.