Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Да Коща се надява на участие в петъчните тренировки през 2013 г.

Да Коща се надява на участие в петъчните тренировки през 2013 г.

46
0
Абу Даби,Антонио Феликс да Коща,Ред Бул

Антонио Феликс да Коща определено остави изключителни впечатления през изтичащата година. Въпреки това в началото на годината португалецът трябваше да поеме сериозен удар, след като не успя да събере достатъчно пари и вместо да кара в GP2 трябваше да се състезава отново в Световните серии Рено. Паралелно с това той участваше и в шампионата на GP3.

Със силното си представяне за екипите на Арден (сериите Рено) и Карлин (GP3) Да Коща спечели вниманието на Ред Бул. Той бе привлечен в програмата за млади пилоти на компанията на Дитрих Матешиц и се появи на тестовете след Гран при на Абу Даби на пистата Яс Марина.

„След второто ми място в Монако получих обаждане от Ред Бул“, обясни Да Коща, който завърши годината с престижното първо място на класическото състезание за пилотите от Формула 3 в Монако.

Вниманието на португалеца е насочено изцяло към Формула 1. Въпреки че с изключение на Себастиян Фетел програмата за млади пилоти на Ред Бул не може да се похвали с много успехи, Феликс да Коща има намерението да се възползва напълно от дадения му шанс, за разлика от Кристиян Клийн, Скот Спийд, Хайме Алгерсуари или Себастиен Буеми.

„Хората винаги обясняват, че програмата на Ред Бул е прекалено тежка за младите пилоти“, продължава португалецът. „Когато обаче даваш толкова много пари, разбира се, че е нормално да имаш сериозни очаквания. Така че мисля, че концепцията е напълно честна и правилна. Когато не печелиш и нормално отново да напуснеш кораба.“

Да Коща се надява, че ще може да се възползва още от първия предоставен му шанс. Как ще протече бъдещето му през идващата година все още не е ясно за него.

„Ще трябва да изчакам. Може би ще прекарам още една година в Световните серии на Рено, но не съм сигурен“, продължава португалецът, който се надява на повикване за участие в петъчните тренировки в екипа на Торо Росо. „До сега не съм чул нищо, но чакам обаждане от големите момчета. Независимо къде ще карам през следващия сезон, дали в симулатора, във Формула 1 или в Световните серии, аз ще дам всичко от себе си.“