Начало Formula E News Да Коща и Симс: Инцидентът в Маракеш ни сплоти като отбор

Да Коща и Симс: Инцидентът в Маракеш ни сплоти като отбор

103
0
Антонио Феликс да Коща
Антонио Феликс да Коща; снимка: BMW i Андрети

Формула Е пристига в Европа за втората част от сезон 2018/2019 – седми кръг от шампионата ще е този уикенд в Рим (Италия). След шест надпревари Антонио Феликс да Коща е начело в генералното класиране на пилотите, а Александър Симс демонстрира добро темпо в дебютния си сезон. Пилотите на Андрети разказват за сезона си досега.

Как бихте обобщили сезона си досега?

Да Коща: С една победа, три подиума и първо място в генералното класиране бих казал, че първата половина от сезона ни бе много силна. Отборът ни е сред топ тимовете и това е от огромно значение за мен, както и невероятна мотивация да се трудя упорито.

Симс: В състезанията досега демонстрирахме страхотен потенциал. Не винаги постигахме добри резултати – поради различни причини, които обаче сме анализирали, за да се справим както трябва в оставащите стартове.

Кои бяха най-важните моменти дотук? Какви разочарования изживяхте?

ДК: Най-хубавият ден от сезона за мен досега бе първият: спечелих полпозишън и победа в Ад Дирия и изживяването бе невероятно. Зарадвах се, че успях да спечеля този успех за отбора. За съжаление, изходът на надпреварата в Маракеш бе разочароващ – осем минути преди финала почти перфектният ден изведнъж се преобърна изцяло.

Александър Симс
Александър Симс; снимка: BMW i Андрети

С: Определено най-лошият момент бе малшансът в края на състезанието в Маракеш. Досега не мога да определя даден миг като най-добър. Но много моменти ми показаха, че мога да съм бърз във Формула Е. Победата на Антонио в Ад Дирия бе фантастична.

Как се справихте с инцидента в Маракеш вътре в тима? Какво научихте от него?

С: Първо трябва да се отбележи, че инцидентът, колкото и разочароващ да бе, ни сближи като екип. В конкретния случай имаше злощастно стечение на обстоятелствата. Обсъдихме станалото открито и честно, извадихме си поуки.

ДК: Александър е прав. Погледнато в ретроспекция, онзи ден ни сплоти невероятно много. Начинът, по който се справихме със ситуацията, доказа, че сме едно семейство. Наистина се гордея с това.

Как работите с инженерите си? Повече време ли изкарвате с тях, отколкото в други серии?

С: Малкото налично време в състезателен ден във Формула Е е най-ограничаващият фактор, водещ до лимитиране обмяната на информация с инженерите. Опитваме се да компенсираме това с интензивна предварителна подготовка, включително посредством използването на симулатор.

ДК: Технологиите във Формула Е са невероятно сложни. Винаги се търси перфектният компромис между скорост и ефективност, а той не винаги се постига лесно и не може да е дело единствено на пилота. На мен ми е необходима работата с инженерите, за да се справя.