Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Да се говори за 7 титли при Хамилтън сега е абсурдно, смята...

Да се говори за 7 титли при Хамилтън сега е абсурдно, смята Прост

41
0

Ален Прост заяви, че в момента е абсурдно хората да обсъждат дали Люис Хамилтън може да спечели 7 титли и да изравни рекорда на Михаел Шумахер.

В Гран при на Мексико пилотът на Мерцедес спечели своята 4-а корона и изравни постижението на Прост и Себастиан Фетел. В хода на сезона той подобри върховото постижение на Шумахер за най-много първи стартова позиции.

„Когато имаш четири титли, петата просто е прекалено далеч, обясни Прост. – Ти живееш за Гран При след Гран При – тренировки, квалификация, състезание. Няма да бъде добре за един пилот да мисли по какъвто и да било друг начин. Така че да се говори за 7 титли сега е абсурдно.“

Прост изрази и съмнението си, че след триумфа на Люис е редно да се каже, че той вече се намира на друго ниво. „Рекордите са, за да бъдат подобрявани, каза още французинът. – Люис направи това с някои от тях, които мислехме за невъзможни, като например броя полпозишъни. Но това е следствие и от други фактори.

Състезанията през сезона са повече и колите са по-надеждни. Така че след като обстоятелствата се променят е нормално и рекордите да падат. Всичко това подхранва споровете между феновете на Формула 1 за постиженията на пилоти от различни поколения. Всеки има своя собствена представа кой е най-добър.“