Начало Автомобили Dacia чества 10 години успех с юбилейна лимитирана серия в цялата моделна...

Dacia чества 10 години успех с юбилейна лимитирана серия в цялата моделна гама

68
0

Изминаха 10 години от лансирането на Dacia Logan в Европа през 2005 г., с което бе отбелязано началото на новия живот за румънската марка, съживена с финансиране от Renault. От тогава до ден-днешен брандът се развива, за да постигне безпрецедентен успех в цяла Европа. Dacia чества своята десета годишнина със специална серия за всички модели в гамата си (с изключение на Dokker Van). Tази практична и щедра лимитирана серия отразява имиджа на марката с ексклузивния цвят Cosmos Blue, отличителни стилни характеристики, новата навигационна система Media-Nav Evolution и пакет Serenity.

И Dacia Duster вече се предлага във версия 4WD TCe 125, разширявайки 4×4 предложенията заедно с 1.6 16v 105 к.с. и dCi 110 к.с. (в зависимост от държавата).

Лимитираната серия в България е налична за Logan, Logan MCV, Sandero, Duster и използва за база версията Lauréate.

Синьото е традиционният цвят на марката Dacia. Лимитираната серия по повод годишнината отдава почит на тази традиция, като включва емблематичния и ексклузивен цвят Cosmos Blue, сред палитрата от налични цветове. Същия син цвят е дискретно използван и в интериора на автомобила.

Лимитираната серия по повод годишнината се възползва от някои специални дизайнерски характеристики, включително странични огледала и алуминиеви джанти в тъмно сив металик.

Синият цвят е използван и в интериора на автомобила. Излъчването на купето е подобрено чрез постигнатата хармония между тъмния карбонов интериор и тъмно синята цвят на предпазни колани (предни и задни), и дискретните сиви шевове на седалките. Отпред и отзад са поставени специални стелки.

Лимитираната серия предлага богат избор на оборудвана, базирано на изпълнението Lauréate. В зависимост от страната, лимитирана серия предлага комфорта на климатика, безопасността и спокойствието, които идват с круиз контрола и ограничителя на скоростта, и удобството на електрическите стъкла отпред и отзад. Всичко това е много полезно в ежедневното шофиране.

В европейските страни каталогът от опции включва новото поколение Media-Nav Evolution навигационна система (в зависимост от държавата). Tази много полезна система предлага Bluetooth® и USB връзки, интегрирана навигация, TMC (Traffic Message Channel) трафик информация и приложението AHA, позволяващо лесна свързаност по всяко време.

Новите характеристики в детайли:

– Онборд навигационна система, предлагаща безплатна TMC трафик информация и алтернативни маршрути (в зависимост от държавата)

– Алармени сигнали за безопасност (опасни зони и др.)

– Специално приложение за оптимална свързаност. На екрана се изобразява мултимедийното съдържание, конфигурирано от потребителя в приложението АНА, което може да бъде изтеглено безплатно чрез смартфон. Tова приложение предоставя достъп от автомобила в библиотеката от мултимедийно съдържание на потребителя (уеб радиа, музика, аудио книги) и в Facebook® и Twitter®. То осигурява и информация в реално време за най-близките важни крайпътни обекти (POI), като хотели или ресторанти. С важните крайпътни обекти може да осъществите директен контакт чрез телефон или навигиращата функция на системата, която да насочи автомобила до дестинацията.

 Контролните бутони върху воланамогат да се използват, за да контролирате SIRI гласово разпознаване от Apple (съвместимо от iPhone® 4S или следващ модел).

Цветният интерфейс може да се модернизира с нови икони.

Dacia Media-Nav Evolution все още предлага всички функции, които допринесоха за успеха на Media-Nav: голям 18 см (7 инча) сензорен екран и начална страница, която улеснява навигирането в шест основни подкатегории: радио, медия, телефон, карти, навигация (с 2D или птичи изглед) и настройки. Мобилни устройства, като смартфони или МР3 плеъри, могат да се свържат в USB или жак входовете, които са лесно достъпни от панела. Благодарение на функцията Bluetooth®, Dacia Media-Nav Evolution може да използва и аудио стрийминг функцията, за да възпроизвежда песни и плейлисти, запаметени в смартфона, без връзка с кабел.

Няма наложени ограничения за двигателите, монтирани в лимитираната серия, независимо дали 4×2 или 4×4 версиите на Duster.

За още по-голямо спокойствие зад волана, лимитираната серия въвежда изключително предложение, което включва безплатна застраховка и асистиращ пакет за гумите, секретните болтове на джантите и атрактивни възможности за кредит (в зависимост от страната). И всичко това идва с 3-годишната (100 000 км) гаранция на Dacia. (На българския пазар автомобилите Dacia се предлагат с 5 години или 100 000 км гаранция.)