Начало Автомобили Dacia показа нови Logan, Sandero и EDC автоматична трансмисия за Duster

Dacia показа нови Logan, Sandero и EDC автоматична трансмисия за Duster

113
0

Dacia освежи екстериорния и интериорен дизайн на своите четири основни модела – Logan, Logan MCV, Sandero и Sandero Stepway. Тези подобрения въплъщават новия, по-настоятелен и още по-моделен светлинен подпис на Dacia.

Дизайнът на Dacia е в процес на развитие. Моделите демонстрират нов светлинен подпис отпред и отзад, който придава още по-динамичен, модерен облик. Дизайнът на предните и задните светлини е променен. Предните LED дневни светлини се характеризират с четири правоъгълника, насложени един върху друг.

Задният светлинен подпис е базиран на четири светещи квадрата.

Новите Logan, Logan MCV и Sandero споделят предна броня с по-модерен дизайн, заедно с хромирани детайли за радиаторната решетка. Междувременно, дизайнът на предните и задните брони е преработен, за да се подчертае мускулестата визия на моделите.

Тези дизайнерски подобрения се демонстрират с особено силен ефект при новото Sandero Stepway. Този модел се откроява с нова предна идентичност, която използва дизайнерските похвати на Duster. Радиаторната решетка елегантно комбинира черните тонове на бронята с хромирани елементи, които придават още по-динамичен акцент върху предната част на автомобила.

Отзад, хромиран ауспух подчертава здравия, готов за екшън характер.

На последно място, но не по значение, гамата от тасове и алуминиеви джанти също е актуализирана (в зависимост от отделните пазари и модели).

По-модерен интериор

Кабините на новите модели също са модернизирани. Тук влизат по-елегантните и по-модерни хромирани пръстени със сатенен ефект на вентилационните отвори, ивица по облицовката и централната конзола. Новият 4-лъч волан е с клаксон, активиращ се при натиск в средата на волана, където гордо е позиционирано логото на Dacia. Воланът при най-високите нива на оборудване изпъква със своето ексклузивно Soft Feel изпълнение, което е едновременно издръжливо и приятно на допир.

При новото Sandero Stepway, вътрешните дръжки на вратите сега са хромирани. Моделите в гамата идват с нови платнени тапицерии, чиито тъкани и шарки придават едновременно по-свежо усещане и впечатление за комфорт. Тапицерията на новото Sandero Stepway се отличава с 3D извезан надпис, който придава по-силно усещане за дълбочина, подсилено от контрастни шевове.

Още по-богато оборудвани, но все още на достъпна цена

Новите Logan, Logan MCV, Sandero и Sandero Stepway предлагат нови системи за подпомагане на управлението, проектирани да направят шофирането още по-лесно и по-практично. Камера за движение на заден ход (в зависимост от версията) и асистент за потегляне по наклон улесняват маневрирането и, в отговор на обратната връзка от клиентите, Dacia премести мястото на бутоните за предните и задните електрически стъкла върху панелите на вратите. За водача, бутонът за стъклото има функция за опериране с едно докосване, докато комфортът е допълнително подобрен чрез подвижен подлакътник, вграден в шофьорската седалка (в зависимост от версията).

Кабината е все така просторна и дори по-практична, благодарение на множеството отделение за съхранение, включително специално място за мобилен телефон отпред и място за съхранение на малки вещи, намиращо се отстрани на конзолата. Дизайнът на новата централна конзола отзад включва поставка за бутилка. Нов е и 12-волтовият ел. контакт, който позволява на пътниците отзад да зареждат преносими устройства.

Нов двигател: SCe 75

От лансирането на моделите се предлагат седем различни възможности за задвижване, включително новият, отговарящ на стандарта Евро 6 двигател SCe 75. Този агрегат със 75 к.с. мощност, 3 цилиндъра и 1,0 литър работен обем е почерпил от опита на Renault. Резултатът се изразява в икономия на емисии CO2и разход на гориво от почти 10%.

Dacia предлага богата гама от комбинации между двигатели и трансмисии:

Бензинови: SCe 75 / TCe 90 със Stop&Start (S&S) / TCe90 S&S LPG / TCe 90 S&S свързан с автоматизираната механична трансмисия Easy-R.

Дизелови: dCi 75 S&S / dCi 90 S&S с механична или автоматизирана трансмисия Easy-R.

Duster вече се предлага с автоматичната трансмисия Efficient Dual Clutch (EDC), осигуряваща още по-приятно шофиране

По-опростено, спокойно и лесно шофиране

За пръв път Duster се предлага с 6-степенната автоматична трансмисия EDC с двоен съединител, която комбинира комфорта и плавната работа на автоматична трансмисия с икономията на гориво и ниските емисии CO2, подобни на параметрите на механична скоростна кутия.

Скоростната кутия EDC означава, че водачът вече не трябва да натиска педала на съединителя или да сменя предавките, което едновременно улеснява и прави шофирането не толкова натоварващо.

EDC включва асистент за потегляне по наклон. Когато потегляне по наклон нагоре, контролният блок на EDC задържа спирачките достатъчно дълго, за да позволи на водача да натисне педала на газта, преди автомобилът да се върне назад. Оборудваният с EDС трансмисията Duster е 4×2 версията, задвижвана от двигателя dCi 110 S&S.

Ново ниво на оборудване: Duster Black Touch

На избрани пазари, Dacia предлага новото ниво на оборудване Duster Black Touch, осигуряващо истински луксозен стил. Спортен и елегантен, гъвкавият SUV на Dacia няма да мине незабелязан.

Тази нова версия се отличава с черна гланцирана радиаторна решетка, корпуси на страничните огледала в същото изпълнение, плюс хромирани пръстени със сатенен ефект на фаровете за мъгла, 16-инчови черни алуминиеви джанти с диамантен ефект и черни колони на вратите. Duster Black Touch остава верен на своето SUV наследство, отпред и отзад са монтирани защитни скари под пода, на покрива има релси, като тези елементи са хромирани.

Вътре черната гланцирана централна конзола и облицованият с кожа волан придават допълнителна щипка класа на Duster Black Touch, а също и пълнен набор оборудване, включително навигация MEDIA-NAV и камера за движение на заден ход във Франция.

От възраждането си през 2004, Dacia е продала над четири милиона автомобила, главно в Европа и Средиземноморския район. В края на август 2016 Dacia постави нов търговски рекорд, реализирайки над 391 000 автомобила и отчитайки ръст от 7,3% на продажбите. Пазарният й дял в Европа са увеличи с 0,1% (2,5%), в Евразия с 0,1 пункта (7,9%) и с 1,7 пункта в Магреб (17,8%).

Dacia остава особено популярна марка сред клиентите си.

В края на август 2016 Dacia отчете продадени по целия свят 391 098 бройки, ръст от 7,3%. Цели 27 от 44 пазара, на които се продават автомобили Dacia, постигнаха рекордни пазарни дялове или продажби към края на август 2016.

Активна в 44 държави, Dacia се цели да надгради над тези резултати със скорошното лансиране на новите си модели.

В продължение на повече от 10 години, Dacia се откроява като основен играч на автомобилния пазар, благодарение на целенасочената си политика за производство на атрактивни модели, които предлагат реално съотношение качество-цена за оборудването, с което са екипирани автомобилите.

Клиентите на Dacia показват своя ангажимент към марката във Фейсбук, където групата надхвърли 3 милиона Dacia фена. Пикниците на Dacia се превърнаха в традиция и всяка година привличат по няколко хиляди човека в редица държави.

Лоялността на клиентите задвижва търговския успех на марката. На 26 юни над 11 000 клиенти посетиха осмия годишен пикник на Dacia във Франция. Подобни събития се проведоха в Дания и Германия, където се събраха съответни 3000 и 5500 човека. Всички се наслаждават на приятелската атмосфера и изпълнения със забавления ден.

Systеme Daciaе дом на нова общност

През април Dacia лансира „Systеme Dacia“, платформа, насочена към собствениците на Dacia.

Уебсайтът дава възможност за споделяне на сделки, съвети и друга информация за разумното харчене на пари. Неговият слоган е „Plus Malins Ensemble“ (По-умни заедно). „Systеme Dacia“ е лесен за ползване, заздравяващ връзката между клиентите и марката Dacia.

Основни характеристики:

• Бранд събития (специални оферти, лимитирани версии, събирания като пикници и т.н.)

• Live Chat за проучване на доброволни клиенти

• Технически съвети и най-новите сделки за сервизиране

• Записвания за тест-драйв на автомобил със собственик на Dacia

• Лесна и сигурна peer-to-peer услуга за наем на автомобили, съвместно с Drivy

В същото време на 19 септември Dacia лансира програмата „Dacia Jeunes“. Насочена специално към 18-29-годишните, намерението й е да улесни младите хора при придобиване на нов автомобила, благодарение на специални оферти, като например застраховка от само 1 евро през първата година, баджове за автоматично плащане на тол таксите на магистралите, ваучери за сервизиране и т.н. За да отключат тези сделки, всичко, което трябва да направят, е да се обединят заедно и да харесат страниците на Dacia.