Начало Автомобили Dacia показа обновените Logan, Sandero и Sandero Stepway в Париж

Dacia показа обновените Logan, Sandero и Sandero Stepway в Париж

414
0
Dacia,Dacia Sandero Stepway,Sandero Stepway

Dacia показа обновените си модели Logan, Sandero и Sandero Stepway в Париж на автомобилното изложение там. Марката залага на основните характеристики, донесли й успех досега: простор, безупречна надеждност и семпла гама. Едновременно с това те се сдобиват с нов, по-привлекателен дизайн, нови отличителни характеристики и нови двигатели.

Вървейки по стъпките на своя знаменит предшественик, New Dacia Sandero Stepway вече се предлага в две нива на оборудване за привличане на по-широка клиентска аудитория.

Чрез обновяването на три от основните си модела, Dacia си гарантира лидерството на водеща марка по отношение качество-цена на своите продукти, продължавайки да се адаптира към нуждите на целевите си клиенти, семейства и бивши купувачи на употребявани автомобили.

През последните няколко години Dacia се разви по-бързо от всяка друга автомобилна компания, продавайки над 2 милиона автомобила от 2004 г. насам. С широка гама от 7 модела Dacia е също така и най-младата автомобилна компания в Европа.

За пръв път New Dacia Logan и New Dacia Sandero се предлагат с TCe 90, нов символ на превъзходното двигателостроене на Renault group. Този изключителен двигател комбинира удоволствие от шофирането и комфорт с контролиран разход на гориво (4,8 л/100 км*) и CO2 eмисии (120 г/км*), за намаляване на текущите разходи.

Комбинирайки последните технологии и техники за намаляване на работния обем (т. нар. даунсайзинг), TCe 90 е 3-цилиндров, 898-кубиков турбо бензинов двигател. Със своя ултра-ниско инерционен турбокомпресор плюс променлива фаза на газоразпределение, той генерира 66 kW (90 к.с.) максимална мощност при 5250 об/мин и 135 Нм максимален въртящ момент от ниски обороти (90% от които са налични от 1650 об/мин), правейки го много пъргав и отзивчив агрегат с плавно ускорение. Той дава на водачите най-добрия баланс между динамика и разход на гориво.

Бензиновият 1,2 16V 75 (Euro 5) е с работен обем от 1149 куб. см и максимална мощност 55 kW (75 к.с.), този двигател е еднакво пригоден за употреба както в града, така и извън него. С ниския си разход на гориво от 5,8 л/100 км и CO2eмисии от 135 г/км, той се предлага за New Dacia Logan и New Dacia Sandero.

Двигателят 1,2 16V 75 се предлага и в LPG версия, която допълнително намалява експлоатационните разходи и вредните емисии CO2, които при него са само 125 г/км.

Дизелите са dCi 75 и 90 (Euro 5). Известен с предлаганото удоволствие при шофиране, надеждност и респект към околната среда, 1,5 dCi се предлага във версии с максимална мощност 55 kW (75 к.с.) и 66 kW (90 к.с.). С увеличен с 20 Нм – 200 Нм въртящ момент при 1750 об/мин за по-маломощната версия и 220 Нм при 1750 об/мин за версията с мощност 90 к.с., 1,5 dCi двигателят е отзивчив още от най-ниските обороти. Тези параметри вървят ръка за ръка с някои от най-ниските стойности по отношение разхода на гориво в сегмента: при среден разход 3,8 л/100 км и CO2 eмисии от 99 г/км, двигателят идва с намаление на емисиите от 5 грама. Естествено, и двата двигателя носят eco2 обозначението на Dacia.

И New Dacia Sandero Stepway е с гама от мощни двигатели. Eкипиран с TCe 90, последният пример за силата на Renault Group в конструирането на двигатели, New Sandero Stepway консумира 5,3 л/100 км и отделя 120 г/км CO2 eмисии. Версията dCi 90 носи Dacia eco² обозначението, гарант за нисък разход на гориво (4,1 л/100 км) и емисии (105 г/км) при комбиниран режим на управление.