Начало Автомобили Dacia продаде 1 милион броя Duster за 4 години

Dacia продаде 1 милион броя Duster за 4 години

57
0
Dacia Duster

Групата Renault продаде 1 милион броя от модела Duster за 4 години.

Автомобилът е един от най-добре реализиращите се в компанията и допринася за общия международен растеж на компанията.

Duster е един истински глобален успех – обяснява директорът на Entry Programme Арно Дьобоф. – С брандинга Renault този модел отговаря перфектно на изискванията на международните клиенти и допринася за експанзията на марката на развиващите се пазари. Версията с марка Dacia се продава в Европа и успя да привлече нови потребители към този бранд благодарение на стила и факта, че позволява управление на всякакъв терен, като при това колата е на добра цена. Duster определено ни печели нови потребители.

Фактът, че в рамките на четири години са продадени 1 милион броя от модела, е перфектна илюстрация на неговия успех. Днес той може да бъде купен в 100 страни. Петте му най-големи пазара са Русия (там се продава под марката Renault и са реализирани 151 633 броя), Франция (Dacia, 145 612), Бразилия (Renault, 117 303), Индия (Renault, 85 974) и Германия (Dacia, 70 159).

Duster №1 000 000 бе произведен в завода на Renault в Куритиба (Бразилия). В момента автомобилът се прави в пет различни фабрики – в Питещи (Румъния), Куритиба, Енвигадо (Колумбия), Москва (Русия) и Ченай (Индия). Най-новото съоръжение е това в Индия, като там се произвеждат Duster-и под марката Renault за местния пазар, както и за Южна Африка, Индонезия и допълнителен износ с бранда Dacia за Великобритания, Кипър, Малта и Ирландия.

Глобалните продажби на модела достигнаха през 2013 г. повече от 376 000 броя за годината.