Начало Автомобили Dacia разширява гамата си с вана Lodgy

Dacia разширява гамата си с вана Lodgy

51
0
Dacia,Lodgy,женева

Подразделението на компанията Renault, румънския производител Dacia представи на автосалона в Женева новия си модел Lodgy. Това е поредният автомобил на марката, който се отличава с простота на конструкцията, практичност и достъпна цена, към които интересът ежегодно се увеличава.
Dacia Lodgy е компактен ван, който ще се предлага с пет или седем места със стартова цена в Европа от 9900 евро.
Автомобилът с пет врати е дълъг 4498 мм, широк е 1751 мм и е висок 1682 мм. Базиран е на разтеглената платформа ВО и има междуосие 2810 мм.
При варианта с пет врати обемът на багажника е 827 литра, а при 7-местната версия – 207 л. При сгъване на втория и третия ред седалки обемът на багажното пространство нараства до 2617 литра. Третият ред седалки, снабден с система Isofix за детски кресла, могат и да се изваждат напълно от салона.
Със старта на продажбите си през това лято Lodgy ще се предлага с четири задвижващи агрегата – бензинови 1,6-литров атмосферен (105 к.с.) и 1,2-литров с турбо и 115 к.с., както и два турбодизела 1,5 dCi с 90 и 110 к.с. Първоначално те ще се комбинират с 5-степенни механични скоростни кутии.
За първи път в модел на Dacia в компактния ван Lodgy може да бъде инсталирана новата мултимедийна система Media Nav, разполагаща с 7-инчов тъчскрийн монитор, навигация с карти на Navteq, USB-порт и Bluetooth. Всичко това ще струва допълнителните 430 евро!.