Начало Автомобилни новини Dacia с Extreme щанд и премиера на автомобилния салон в София

Dacia с Extreme щанд и премиера на автомобилния салон в София

9
0

Dacia представя на автомобилния салон в София, който започва днес и ще продължи до 27 октомври, щанд в съзвучие с природата и приключенията на открито.

Dacia Duster за всеки терен

Третото поколение на най-емблематичния Dacia модел Duster, посреща посетителите на щанда със солиден дизайн и приключенски характер. С нова платформа, още по-устойчиви материали и хибридни двигатели, Duster комбинира достъпна цена с още по-просторен интериор и ново оборудване.

Двете модификации на модела, представени на Автомобилен салон София, ще отговорят на всички нужди и покорят всякакви терени.

Търсещите комфорт и технология ще открият Duster Hybrid 140, който позволява до 80% шофиране в изцяло електрически режим в града и намаление разхода на гориво с до 40%.

Duster 130TCе 4×4, за любителите на приключенията на открито, постига нови нива на офроуд възможности. Надеждна и с приключенски дух, Dacia, която наскоро спечели двойна победа в Рали Мароко и се впуска в Рали Дакар 2025, ползва участието си в моторните спортове, за да тества на най-трудните терени своя подход към истински стойностното.

Dacia Spring за първи път в България

Dacia ще представи за пръв път в България новата Dacia Spring. Най-достъпният електромобил в Европа и у нас, въплъщава новия дизайн на марката, въведен с новото поколение на Duster. Солидният и отличителен стил на Spring подсилва привлекателността му. Трансформацията е видима както в интериора, така и отвън, където покривът е единствената част от каросерията, запазена от предишния модел. Набор от нови системи в помощ на водача, безжична връзка с Apple CarPlayTM и Android AutoTM и системата Media Nav Live с голям 10-инчов централен сензорен екран според версията, допълват обновяването на модела.

За цялото семейство: Dacia Jogger със 7 места

Първият хибрид на марката – 7-местният Jogger HYBRID 140 – е мултифункционалният спътник на всяко семейство. Здрав, икономичен, с добро пътно поведение и отличен комфорт, Jogger ще е редом до останалите модели от гамата.

Sandero Stepway: Функционалният авантюрист

Dacia Sandero Stepway е функционалният авантюрист в гамата на Dacia. Отличава с уникален, модерен и солиден екстериорен дизайн. Обликът на кросоувър на Dacia Sandero Stepway е смело изявление за бягство от рутината и страст към приключения.

Ниво на оборудване Extreme

Цялата моделна гама на Dacia ще бъде представена на щанда в ниво на оборудване Extreme. То отвежда „надеждната и готова за приключения“ идентичност на бранда още по-далеч. Dacia Extreme се отличава с дизайн, деликатно вдъхновен от дивата природа, с нови материали и иновативни характеристики. За оптимално сцепление по всички видове пътни настилки Sandero Stepway и Jogger в ниво Extreme са стандартно оборудвани с функцията Extended Grip, докато Duster Extreme разчита на своето изключително способно 4×4 задвижване.

За още повече практичност, Dacia демонстрира интелигентната система за закрепване на аксесоари YouClip

Тя прикрепва здраво няколко специфични аксесоара в определени зони в купето (до шест точки при новата Dacia Duster). Точките YouClip могат да държат стойка за таблет, калъф за съхранение, стойка за смартфон с индукционно зарядно устройство или „3-в-1“.

Освен аксесоари марката ще даде достъп и до гама рекламни продукти в рамките на изложението. Феновете на марката могат да се сдобият с практични артикули, които свързват с природата и носят ценностите на марката: семпли, надеждни и автентични.