Начало Автомобили Dacia Spring – електрическата революция на Dacia

Dacia Spring – електрическата революция на Dacia

6571
0

Dacia отваря нова глава в историята си с лансирането на Dacia Spring – автомобил, предвещаващ първия изцяло електрически модел на Dacia. Само за 15 години марката предизвика сериозна промяна в автомобилната индустрия със своите Logan и Duster. Брандът продължава да се променя с времето, но остава верен на първоначалните си ценности: семпли, модерни, надеждни и здрави автомобили на конкурентни цени. Това е истинска история на успеха с 6,5 милиона клиенти, което прави Dacia европейски лидер при частните клиенти благодарение на Logan, Sandero и Duster.

Електрическият автомобил Dacia Spring е в съответствие с визията на Groupe Renault за осигуряване на достъпна и устойчива мобилност за всички. Той представлява 100% електрически градски автомобил с 4 места. Предлага по-лесен достъп за голям брой хора до по-лесна. Възможност е и за по-чиста мобилност с градски автомобил с 5 врати, съчетаващ простота, надеждност и достъпност.

Лек и компактен, Dacia Spring ще има пробег от над 200 км, гарантиращ гъвкавост при използване в градски и крайградски условия. Моделът ще бъде лансиран през 2021 година.

За да успее с тази нова революция, Dacia се възползва от 10-годишния опит на Groupe Renault като пионер в електрическата мобилност

Пастелното сивият екстериор на Dacia Spring е подчертан с матови пръски от флуоресцентно оранжево, голям просвет, декоративни елементи в предната и задната броня. Изпъкващият SUV стил и компактните размери го правят идеален автомобил за ежедневна употреба с гарантирано спокойствие.

Специално внимание е обърнато на светлините. Отпред са поставени 2 вида изцяло LED фарове: хоризонтална лента в горната част и 4 отделни тела, вградени в бронята. Отзад четирите светодиодни светлини оформят буквата „Y“. Тези визуални детайли бележат бъдещия светлинен подпис на Dacia. Чрез този подпис, оребрен преден капак и специално обработена масивна радиаторна решетка, предната част на Dacia Spring изразява сила и надеждност.

Със своя изцяло електрически двигател и батерия, пригодени за ежедневна употреба, Dacia Spring отговаря на практическите нужди на градската и крайградската мобилност. Това е здрав автомобил, който дава на собствениците пълна гама от предимствата на електромобилите: лекота на шофиране, движение без шум, вибрации и емисии. Освен това е лесно за зареждане и изисква много малко поддръжка.

Dacia Spring е идеално решение за услуги за мобилност. Groupe Renault ще предлага модела и на този тип клиенти, за да продължава да развива електрическите автопаркове в Европа.