Начало Автомобили Dacia с отличие за рекламната кампания „You do the maths“ (видео)

Dacia с отличие за рекламната кампания „You do the maths“ (видео)

16
0

Dacia спечели златен медал на наградите IPA Effectiveness Awards за рекламната си кампания „You do the maths”. Компанията отбеляза най-успешния старт на автомобилен производител във Великобритания в историята, а призът е признание и за усилията, и за постиженията й.

IPA Effectiveness Awards се раздават от Institute of Practitioners in Advertising. С тези награди се отличават марки, които са доказали търговска ефективност посредством рекламата си.

Кампанията „You do the maths” е базирана на същите принципи, които Dacia прилага в създаването на автомобилите си – простота, яснота и никакви глупости. Тя се провежда по няколко канала – телевизия, интернет и принт издания, илюстрирайки перфектно предпочитанията на компанията към функционалността.

– Тази първа кампания и последвалите я дейности бяха перфектни за въвеждането на марката и установяването на гама автомобили – коментира бранд мениджърът на Dacia във Великобритания Анди Хейрън. – Предлагаме на потребителите продукт с ясна цена, в който няма ненужни и фриволни опции и оборудване. За нас бе особено важно кампанията да постигне целта си с невисок бюджет – отново характерна черта на бизнес модела на Dacia, както и да поддържа постоянен стил.

Понастоящем гамата на Dacia на Острова се състои от четири модела. В рекламната кампания се посочва, че за по-малко от цената на врата за италиански спортен автомобил или стойността на четири колела на модерен роудстър може да купите цяла кола.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter