Начало Автомобили Daimler и Renault планират нов джойнт венчър

Daimler и Renault планират нов джойнт венчър

83
0
Mercedes-Benz Citan

Daimler и Renault планират нов джойнт венчър за голям ван.

Двете компании работят заедно от април 2010 г. От тогава Nissan постигнаха споразумение да правят двигатели за немския концерн. От Daimler се очаква да построят завод близо до този на Nissan в Мексико. Плановете включват също така smart ForFour и Renault Twingo да споделят една и съща платформа, електрически версии. За Mercedes се смята, че обмислят X-Class модел на базата на автомобил на Renault, който да е позициониран между smart и A-Class.

Според информация на Аутомотив Нюз двете компании обсъждат създаването и развитието на голям ван. В тази област Mercedes работят в по-голяма степен с Volkswagen в момента, но договорът им е за още само три години. VW пък обявиха намерението си да продължат самостоятелно работата по следващо поколение ванове.

Това няма да е първи модел от този тип за Daimler и Renault. Mercedes вече използват Renault Kangoo като база за своя Citan.

И двете компании потвърдиха, че се водят разговори. Не споделиха обаче дали оповестената във френската преса информация, че новото возило ще се прави в завод във Франция е вярна.