Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Даймлер искат сериозно и бързо подобрение от тима на Мерцедес в F1

Даймлер искат сериозно и бързо подобрение от тима на Мерцедес в F1

34
0
Нико Розберг

Екипът на Мерцедес във Формула 1 трябва да постигне сериозно подобрение, при това бързо, въпреки че Даймлер не възнамерява да увеличава бюджета на тима. Изявлението бе направено от главния изпълнителен директор на концерна Дитер Цетче.

Определено трябва по-бързо да постигнем напредък – е цитиран той от Ди Цайт. – Но не възнамеряваме да даваме повече средства.

Отборът взе победа този сезон – Нико Розберг бе пръв в Китай. В Монте Карло пък Михаел Шумахер спечели квалификацията (макар да не стартира от първа позиция заради наказание от предходния старт).

Два старта преди финала на шампионата тимът от Бракли е пети в класирането при конструкторите, но от Заубер са твърдо решени да направят всичко възможно, за да го настигнат. Разликата помежду им е 12 точки.

През последните четири старта обаче (в Япония, Корея, Индия и Абу Даби) Мерцедес нямат класиране в топ 10. Представянето на Заубер също не е от най-силните, но те все пак взеха общо 13 пункта от Сузука и Яс Марина (на Йонгам и Буд Интернешънъл също записаха нули). Това дава надежда на швейцарския екип, че е в състояние да се пребори с именития си съперник за още едно място в подреждането на отборите, което би означавало не само престиж, но и допълнителни средства от разпределението на приходите.