Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дали Алонсо ще си тръгне от Макларън след 2007 г?

Дали Алонсо ще си тръгне от Макларън след 2007 г?

67
0

Рон Денис се надява Фернандо Алонсо да изпълни целия си контракт с Макларън, въпреки спекулациите, че световният шампион може да си тръгне след приключването на сезона.###Рон Денис се надява Фернандо Алонсо да изпълни целия си контракт с Макларън, въпреки спекулациите, че световният шампион може да си тръгне след приключването на сезона.
Договорът на испанеца е до края на 2008 г. В последните седмици обаче отношенията му с екипа се влошиха. Същевременно той се поколеба, когато в Унгария бе попитан дали ще изпълни договорката си със Сребърните стрели. Според най-новите твърдения Рено иска да подпише с Алонсо отново. Денис естествено отрече подобна информация.
„Неизбежно е подобни неща да циркулират като слух и да се обсъждат в останалите отбори. Имаме двама пилоти, които са обвързани с нас за няколко години. Ние ще спазваме нашата част от сделката и дела от работата си. Надяваме се, че пилотите зачитат техните, защото това е функцията на договора”, коментира шефът на Макларън.
Според настоящата информация, Алонсо изглежда разочарован от отношението на тима спрямо двамата пилоти. Той вярва, че трябва да му бъде оказвана по-голяма подкрепа заради статуса му на двукратен световен шампион.
Изглежда испанските привърженици на Алонсо и на Формула 1 също са разочаровани от случващото се. По време на Унгарската Гран при неслучайно те бяха издигнали знаме, на което пишеше:
„Макларън = предател”, а отдолу: „Алонсо не си сам”.
Очевидци потвърдиха, че при всяко преминаване на Фернандо покрай сънародниците си, те са ставали на крака и силно са го аплодирали, развявайки националния флаг.