Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дали събитията в петък наистина доведоха до примирие?

Дали събитията в петък наистина доведоха до примирие?

32
0

Фактът, че девет от членовете на ФОТА подадоха документите си за участие догодина, се прие от повечето наблюдатели като края на споровете между алианса и ФИА.

В центъра на споровете обаче винаги е бил лимитът на бюджетите, предложен от президента на ФИА Макс Мозли и въпреки, че ФОТА спази крайния срок за подаване на документи, в изявлението й не се споменава нищо за спорния механизъм за ограничаване на разходите.

По-късно в прес-интервю, президентът на тима на Тойота и вицепрезидент на ФОТА – Джон Хаует потвърди, че всъщност  бюджетен лимит все още не е на дневен ред, дори и за 2011-та година.

Различни източници предполагат, че обещанията на ФОТА за действия, значително намаляващи разходите през следващите три години може и да са приемливи за ФИА. Въпреки това обаче ръководният орган все още не е разпространил нито изявление, нито каквито и да било медийни коментари.

Бърни Еклестън сподели пред вестник „Times“, че вярва, че бюджетния лимит определено не е зачеркнат.

„Сигурен съм, че лимит ще има. Мисля, че в момента наблюдаваме началото на една голяма поредица от събития. Но мисля, че това е началото на нещо позитивно“, каза Ф1 шефът.