Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дамброзио: Мога да победя Глок

Дамброзио: Мога да победя Глок

38
0
Джером Дамброзио

Джером Дамброзио вярва, че може да победи съотборника си във Върджин – Тимо Глок, в някои от надпреварите тази година.

Това ще е дебютният Ф1 сезон на младия белгиец, който миналата година даде втори резултат по време на теста за млади пилоти в Абу Даби през ноември. Тогава обаче той бе зад волана на колата на Рено.

Същевременно Върджин ще са един от последмоте отбори, които ще представят колата си за тази година, но въпреки това Дамброзио е уверен в успеха си този сезон.

„Очевидно в момента не мога да кажа колко добра ще е колата ни. Тази година имаме много новости, които миналия сезон липсваха, затова трябва да изчакаме да видим как ще се представи колата на първия тест.

Миналата година се представих добре в петъчните сесии, в които участвах, независимо, че нямах възможност да навъртя много километри.  Сега съм на прага на първия си сезон във Ф1 и затова със сигурност ще имам доста повече какво да уча, за разлика от съотборника си.

Имам да уча много, но съм бърз и съм уверен в способностите си. Мога да уча пистите много бързо и затова мисля, че мога сериозно да затрудня Тимо, а на някои места дори и да го победя“, заяви Дамброзио.