Начало Автомобили Дан Ейкърсън напуска поста CEO на GM през януари 2014 г.

Дан Ейкърсън напуска поста CEO на GM през януари 2014 г.

99
0
Дан Ейкърсън

Дан Ейкърсън напуска поста главен изпълнителен директор на General Motors (GM) на 15 януари 2014 г. Постът му ще бъде зает от избраната от борда на директорите Мери Бара, която до момента бе изпълнителен вицепрезидент за глобално продуктово развитие, продажби и сервизна верига. Тя ще се присъедини и към борда на концерна, чийто председател пък ще стане Тиодор (Тим) Солсо.

65-годишният Ейкърсън изтегли плана си за оттегляне заради семейни причини.

Ще напусна с огромно удовлетворение от постигнатото, оптимизъм за развитието на компанията и гордост за това, че направихме отново General Motors стандарт в глобалната автомобилна индустрия – заяви Ейкърсън в послание до служителите. – Целите ми като CEO бяха да поставим потребителите в центъра на всяко взимано решение, да планираме дългосрочно с поглед към успеха и да направим GM компания, с която Америка отново да може да се гордее. Напреднали сме доста в тази посока и съм сигурен, че екипът ни ще продължи да се движи напред.

Ейкърсън зае поста председател и CEO на GM на 1 септември 2010 г. Той се присъедини към компанията през 2009-та като член на борда на директорите.

Бара работи повече от три десетилетия в концерна, като е преминала през различни постове в производството, инженерните отдели и управляващия състав. Нейно дело са последните промени в GM и присъствието марките на компанията на различните пазари.

Настоящият момент е безкрайно вълнуващ за GM благодарение на изключителното ни портфолио от автомобили и пикапи и най-силните финансови резултати в най-новата ни история. За мен е чест да поведа най-добрия екип в бизнеса и да запазя темпото ни – коментира тя.