Начало Други Дани Глос ще кара за Racing Engineering в GP2

Дани Глос ще кара за Racing Engineering в GP2

75
0

Тимът на Racing Emgineering обяви днес подписването на договор с Дани Клос, който ще кара за тима в GP2 сериите през 2009-та година.

20-годишният пилот от Барселона ще направи дебюта си в GP2 c тима, който миналата година спечели шампионската титла при пилотите с Джорджо Пантано.

Клос започна състезателната си кариера през 1997-ма, когато взе участие в испанския картинг шампионат за младежи. През следващите 6 години, той спечели няколко шампионски титли в картинга след което се прехвърли при състезанията с болиди, вземайки участие във Формула Джуниър 1.6 през 2004-та, където финишира четвърти в шампионата.

Формула Рено бе следващата стъпка и за два сезона той взе участие в европейския и италианския шампионат, като във втория успя да спечели и шампионската титла. След това, след два много добри сезона във европейската F3, Клос, който е част от програмата на Уилямс за млади таланти, имаше възможност да направи 2 теста за отбора на сър Франк Уилямс в края на 2008-ма.

За 2009-та, Клос ще се състезава за тима на Racing Engineering в GP2 шампионата, който според него е логичната стъпка, нужна за достигането на заветната за него цел – участие във Формула 1.

Съвсем скоро тимът ще анонсира и името на съотборника на Клос за този сезон.