Начало MotoGP News Дани Педроса ще направи завръщане в MotoGP

Дани Педроса ще направи завръщане в MotoGP

567
0
Дани Педроса
Дани Педроса, снимка Ред Бул Контент Пуул
Дани Педроса ще направи завръщане в световния шампионат по мотоциклетизъм след оттеглянето си през 2018. Испанецът ще кара мотор на КТМ с уайлдкард в първото състезание на австрийската писта Ред Бул Ринг, която е домашна за неговия тим.

Бившият шампион в класовете до 250 и 125 кубика  дебютира в кралския клас през  2006 с екипа на Репсол Хонда. Педроса прекара там 13 сезона и прекрати своята кариера в края на сезон 2018. Оттогава той е тестов пилот на КТМ и отговаря за развитието на RC16.

Преди няколко месеца  Дани заяви, че няма намерение да участва в каквито и да е състезания. Въпреки това той ще бъде на стартовата решетка, редом до пилотите на заводския отбор Мигел Оливейра и Брад Байндър, както и тези на сателитния Tech 3 Данило Петручи и Икер Лекуона. Австрийският производител потвърди, че Педроса ще кара различна версия на мотора  RC16.

“Много съм щастлив толкова години да съм част от този проект и да споделям своя опит на пистата. Стъпка по стъпка напредваме и нямам търпение отново да съм на стартовата решетка. Мина много време от последното ми състезание и адаптацията със сигурност ще ми бъде трудна“, сподели Педроса.

„Все още е рано да говорим какви ще са очакванията ни за напдреварата. Ще дам всичко от себе си, за да помогна на екипа да запише добър резултат“, обясни Дани Педроса.

От КТМ все още не са обявили дали испанският състезател ще има и други участия с уайлдкард до края на сезона.

Също така стана ясно, че Франко Морбидели ще пропусне следващите няколко състезания заради претърпяна операция на коляното. Италианецът бе заменен от Гарет Герлоф в Гран при на Нидерландия. Очаква се негов заместник да бъде бившият пилот на LCR Хонда Кал Кръчлоу.