Начало MotoGP News Дани Педроса ще кара автомобил на Ламборгини

Дани Педроса ще кара автомобил на Ламборгини

323
0
Дани Педроса
Дани Педроса, снимка КТМ/Rob Gray (Polarity Photo)

Бившият пилот от MotoGP Дани Педроса ще кара автомобил на Ламборгини в три кръга от сериите Lamborghini Super Trofeo. Те ще се проведат на пистите Мизано, Имола и Алгарве. Испанецът подписа договор с отбора на FFF Racing Тeam. Екипът има богата история в автомобилния спорт. Най-голямото му постижение е спечелването на GT World Challenge Europe през 2019 г.

Super Trofeo е серия от състезания с автомобили Lamborghini Huracan Super Trofeo Eve. Тя се състои от две надпревари по 50 минути. По време на двете събития има задължително спиране в бокса.

Първият старт на Педроса ще бъде на пистата Мизано. Това е добре познато трасе за испанеца, който има два успеха с мотор на Хонда в клас MotoGP. Междувременно Имола и Алгарве са две напълно непознати територии за него. Трасето край Портимао направи своя дебют в кралския клас през сезон 2020, но по това време испанецът вече бе сложил край на активната си състезателна кариера. 

„Много съм щастлив да започва това ново приключение с Ламборгини и FFF Racing Team, каза Педроса.

„Това е първият ми [състезателен] опит на четири колела. Въпреки че имам още много да уча, се чувствам много развълнуван. Нямам търпение да запомня всички трикове на занаята и да започна да работя по най-добрия начин.“

Педроса допълни, че целта му е да се забавлява на пистата. Въпреки това заяви, че няма да е твърде неприятно, ако изненада някои от редовните участници в сериите на Ламборгини.

Педроса е тествал болид на Ред Бул от F1. Това се е случило през 2018 г. на австрийската писта Ред Бул Ринг. 31-кратният победител в MotoGP e впечатлил с уменията си бившият пилот от Формула 1 Марк Уебър.

„Карането на мотор е като да си на див кон, а в колата усещането е съвсем различно. Движиш супер бързо, но си като залепен за земята. Невероятно е. Наистина бях много изненадан.“

„При движение в завоите има огромно натоварване на врата. , Този автомобили все още искат да се движат още по-бързо. Определено съм впечатлен. Все още съм с напълно отнесено съзнание, тъй като чувствата, които изпитваш на пистата, са нереални. Всеки път научаваш нови неща.“

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Dani Pedrosa (@26_danipedrosa)

След оттеглянето си Дани Педроса има едно участие с уайлдкард през сезон 2021. Испанецът успя да завърши на десета позиция в Гран при на Щирия, карайки мотор на КТМ.

Бившият състезател на Хонда не е единственият мотоциклетист, който се състезава и с автомобили. Седемкратният световен шампион Валентино Роси ще кара кола на Ауди в сериите GT World Challenge Europe. Действащи състезатели в кралския клас като Андреа Довициозо и Лука Марини също са взимали участие в автомобилни надпревари.