Начало MotoGP News Хорхе Мартин записа първи успех след драматична надпревара на Ред Бул Ринг

Хорхе Мартин записа първи успех след драматична надпревара на Ред Бул Ринг

621
0
Хорхе Мартин
Хорхе Мартин, снимка Ред Бул Контент Пуул
Хорхе Мартин триумфура в състезанието за Голямата награда на Щирия в MotoGP. На пистата Ред Бул Ринг пилотът на Прамак Дукати потегли от първа позиция и заслуженo записа първи успех в кралския клас. Втори на около секунда и половина финишира световният шампион Жоан Мир със Сузуки, а трети остана лидерът в шампионата Фабио Куартараро с Ямаха. Самата напдревара бе прекъсната малко след нейното началото заради инцидент между Дани Педроса и Лоренцо Савадори. Испанецът загуби контрола на своя КТМ на трети завой, а Лоренцо Савадори се удари в машината на испанеца, което предизвика пожар на трасето. 

На старта най-доброто потегляне направи Баная, който успя да мине пред Мартин и поведе колоната. Зад тях се движеха Жоан Мир и пилотите на Ямаха. Малко по-назад Марк Маркес и Алейш Еспаргаро имаха контакт, който за щастие не доведе до инцидент.

В следвщата обиколка Дани Педроса загуби контрола над своя мотоциклет и катастрофира. Неговата машина бе ударена от Лоренцо Савадори, което предизвика пожар и развяване на червен флаг, което означаше спиране на състезанието. За щастие и двамата състезатели се отърваха без сериозни контузии.

След рестарта на надпреварата Милър поведе пред Мартин, а Винялес имаше проблем и се наложи да потегли от бокса. Няколко тура след това Хорхе атакува Джак и си върна водачеството, а австралиецът бе изпреварен от Мир и Куартараро.

Междувременно Алейш Еспаргаро получи повреда в своята Априлия и отпадна. Малко след това Мигел Оливейра също приключи своето участие в надпреварата.

В челото борбата за победата се водеше между Хорхе Мартин и Жоан Мир. Двамата испанци бяха много близо един до друг и се откъснаха на няколко секунди от Куартараро, който пък бе преследван от Джак Милър. Пилотът на Дукати направи опит да изпревари французина, но изпусна предната гума и загуби всякакви шансове да бъде на почетната стълбица.

До края на състезанието Мир допусна грешка, което позволи на Мартин да натрупа аванс от една секунда. В крайна сметка Хорхе записа първи успех в своята кариера. Също така това бе и дебютна победа на отбора на Прамак Дукати. Другите две места на подиума бяха заети от Жоан Мир и Фабио Куартараро.

Четвърти финишира Брад Байднър с КТМ, който стартира от 16-та позиция, следван от Такааки Накагами (LCR Хонда) и Йохан Зарко с втория мотор на Прамак. Топ 10 допълниха Алекс Ринс със Сузуки, Марк и Алекс Маркес с машини на Хонда, както и Дани Педроса (КТМ). Франческо Баная получи наказание от три секунди, което го прати на единадесета позиция, следван от Енеа Бастианини (Авинтия Дукати), Валентино Роси (Ямаха SRT) и Лука Марини. Последната точка отиде при Икер Лекуона (КТМ Tech 3), който успя да задържи зад себе си Пол Еспаргаро.