Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Даниел Рикиардо близо до ново наказание

Даниел Рикиардо близо до ново наказание

17
0

Даниел Рикиардо е близо да това да получи второ наказание за сезона за нерегламентирана смяна на двигател. Пилотът на Ред Бул вече получи една такова в Гран при на Австрия за използването на 5-а задвижваща система при разрешение 4 за сезона. По време на тренировките в Унгария той получи повреда в 4-ия мотор за сезона, който повече няма да може да се използва. Така той ще трябва да изкарва следващите състезания на Спа и Монца с 5-ия агрегат, който обаче трудно ще издържи два поредни състезателния уикенда при високо натоварване. Двете писти са с няколко дълги прави, особено Монца.

„Мисля, че ще направим още една смяна на двигателя, особено в колата на Рикиардо, заяви Хорнер. – Той има само мотор №5 за петъците, съботите и неделите и неизбежно в следващите няколко състезания най-вероятно ще трябва да вземем още една задвижваща система. Дали ще е за двамата пилоти или само а единия, ще видим в следващите седмици.“

Въпреки че Рикиардо гръмна 4-ия мотор в петък по време на тренировките в Унгария, изглежда, че в Рено са подобрили издръжливостта на двигателите си. Това смята и Хорнер, който се надява това да продължи във втората половина от сезона. „След поставянето на новите бутала издръжливостта се подобри. Не съм сигурен какъв точно е проблемът с Карлос Сайнц и дали той е технически, но 3 от колите с мотори Рено видяха карирания флаг“, завърши той.