Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Даниел Рикиардо с най-добър резултат в сутрешната сесия

Даниел Рикиардо с най-добър резултат в сутрешната сесия

2280
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка: Рено

Даниел Рикиардо постигна най-добро време в сутрешната сесия от последния 6-и ден от тестовете на Каталуня. Пилотът на Рено записа 1:16.276 мин с гумите С5 и изпревари с 0.1 сек Шарл Льоклер с Ферари също с С5.

Пилотът на Скудерията отново караше със занижени режими на двигателя, като скоростта му на старт-финалната права на моменти бе с близо 30 км/ч по-ниска от тази на другите.

Трети в сесията завърши Люис Хамилтън с Мерцедес. Британецът първо прави състезателна симулация основно с гуми С3, като проблемният двигател от вчера бе сменен.

В болида му бе поставен моторът от миналата седмица, с който също имаше технически проблем. Към края на сесия британецът сложи С5 гуми и с тях спря хронометрите на 1:16.410 мин. Той направи най-много обиколки от всички – 90.

Алекс Албон с Ред Бул завърши сесията последен. Той обаче караше с гумите С2, като се и завъртя.

Впечатляващо беше времето на Серхио Перес с Рейсинг Пойнт. С по-бавните гуми С3 мексиканецът записа 1:16.658 мин и се нареди 4-и. Така той затвърди силната форма на тима на Лорънс Строл от началото на тестовете. Топ 5 допълни Карлос Сайнц с Макларън с гуми С4.