Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Даниел Рикиардо с нов двигател на Пол Рикар

Даниел Рикиардо с нов двигател на Пол Рикар

697
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка Рено

Даниел Рикиардо използва нов двигател с вътрешно горене в болида си Рено този уикенд за Гран при на Франция. Австралиецът няма да бъде наказан с изместване назад на стартовата решетка, тъй като компонентът е 3-и за него за сезона при разрешени 3.

Неговият съотборник Нико Хюлкенберг обаче няма да използва подобрения агрегат, тъй като ако го направи, ще получи санкция на грида. Той вече ползва своя 3-и двигател с вътрешно горене за годината.

В екипа на Рено са уверени, че новият мотор е добра стъпка напред.

С нея тимът иска да подобри представянето на задвижващата система като цяло, която още в миналия кръг в Канада показа сериозния си потенциал.

„Внедрихме нова Б-спецификация на двигателя с вътрешно горене, каза управляващият директор на Рено Сирил Абитебул. – Тя е добра стъпка напред по отношение на представянето.

Нико ще използва новия двигател в друго състезание. При внедряването му той ще получи наказание в решетката. А ние не искахме това да се случва във Франция в домашното ни състезание.“

Освен нов двигател, Рено пусна на Пол Рикар и нови елементи по колата. Болидът RS19 на Рикиардо и Хюлкенберг разполага с нов под и нови елементи по предната част. Сред тях са обновени пилони за захващане на предното крило към носа. Има и нови елементи към кутиите за радиаторите.

Наказание да стартира от дъното на решетката обаче ще получи Дани Квят. В колата на руснака бяха поставени нови: двигател с вътрешно горене, хибридни системи MGU-H и MGU-K,турбокомпресор, батерия и електронен блок.