Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Данните от предсезонните тестове в Бахрейн ще са несъществени за състезанието, смята...

Данните от предсезонните тестове в Бахрейн ще са несъществени за състезанието, смята Сутил

129
0
Адриан Сутил

Информацията, събрана по време на двата предсезонни теста на пистата Сахир в Бахрейн, ще е от несъществено значение за състезанието до Манама тази неделя, заради различните условията на трасето в сравнение с тези на изпитанията през февруари, мисли пилотът на Заубер Адриан Сутил.

Тази година се отбелязва 10-то провеждане на Гран при на Бахрейн. Надпреварата ще започне в 18:00 часа местно време (България и Бахрейн са в един и същи часови пояс) и ще завърши на изкуствено осветление. Температурите ще спадат в продължение на състезанието, което ще повлияе на поведението на гумите.

Тази година състезанието в Бахрейн ще е нощно, така че няма да е толкова горещо и данните, събрани по време на предсезонните тестове, няма да са от съществено значение, което прави нещата по-интересни. Поведението на гумите ще е различно, но можем да се върнем към информацията от нощното състезание в Сингапур. Очаквам с нетърпение състезателния уикенд. Надпреварите през нощта винаги са интересни и предоставят чудесен фон за зрителите. Карането вечер е специално – коментира Сутил.

Съотборникът му Гутиерес е оптимистично настроен за надпреварата на Сахир. Той и Сутил не успяха да завършат предишното състезание в Малайзия, но мексиканецът мисли, че с наученото от първите две надпревари Заубер ще могат да направят стъпка напред по отношение управляемостта на колата.

Бахрейн е писта, която всички познаваме добре от тестовете. Подобрихме спирането и мисля, че можем да продължим да вървим напред в тази област. Ще е приятно да се състезаваме в Бахрейн за първи път през нощта. Според мен температурата на гумите ще е по-стабилна, за което ще повлияят и пистата, и метеорологичните условия – добави Гутиерес.

Главният инженер в екипа Джампаоло Далара също каза, че са подобрили поведението на колата при спиране от тестовете в Бахрейн, както и представянето в средно- и високоскоростните завои. Но все още трябва да работят върху поведението на C33 в бавните криви и върху максималната си скорост.

За първата петъчна тренировка на Сахир от Заубер решиха да предоставят колата на Гутиерес на тест и резервния пилот на отбора Гийдо ван дер Гарде. Той, както и Сергей Сироткин, ще тестват колата на тима по време на изпитанията на Сахир на 8 и 9 април. Руснакът ще участва в първия ден от тренировките, за да натрупа опит и километри, необходими му за да вземе суперлиценз за F1.