Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дано повторим миналогодишния резултат в Унгария, надява се Уебър

Дано повторим миналогодишния резултат в Унгария, надява се Уебър

19
0
Марк Уебър

Екипът на Ред Бул за първи път този сезон призна след Гран при на Германия, че е бил победен от съперниците си от Макларън и Ферари. Пилотите на отбора Марк Уебър и Себастиан Фетел финишираха на Нюрбургринг трети и четвърти, след като доминираха в повечето предходни кръгове. Двамата вече се подготвят за следващото състезание в Унгария, където пистата би трябвало (поне според предварителните разчети) да пасне на колите им.

Трасето е доста късо и много технично. Няма кой знае колко места за изпреварване, така че DRS може би ще помогне тази година – сподели Уебър. – Миналия сезон бяхме много силни на Хунгароринг и ще ни дойде добре да повторим представянето си (той спечели състезанието, а съотборникът му бе трети – б.р.). Винаги е чудесно да вземеш добри точки преди лятната ваканция.

Според Фетел унгарската Гран при е една от най-трудните в календара за пилотите. По принцип времето е много горещо и температурата в кокпита стига крайно високи стойности, а това означава загуба на сериозно количество телесни течности.

Освен това асфалтът е неравен, тоест карането е доста разтърсващо и поради почти пълната липса на дълги прави, нямаме никаква почивка. Затова е толкова изтощително състезание – обясни световният шампион. – Три от завоите са страшно бавни, а на старт-финала се достига скорост от близо 315 км/ч. В първия завой вибрациите са големи заради бабуните, но пък там е единственото място, където може да се изпреварва – стига да излезеш добре от последната крива и да се възползваш от въздушния поток, създаван от автомобила пред теб. Последните два завоя са важни, защото там се подготвя евентуална маневра за задминаване. В самия край на тура чакаш, чакаш, чакаш… качваш се леко на бордюра и после даваш пълна газ – допълни германецът.