Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дават допълнителни гуми на екипите от F1 за петъчните тренировки в Остин

Дават допълнителни гуми на екипите от F1 за петъчните тренировки в Остин

64
0
гуми,Пирели

Допълнителен комплект гуми (хард) ще получат пилотите от Формула 1 в петък за свободните тренировки за Гран при на САЩ, за да могат да научат максимално бързо новата писта Съркюит ъф ди Америкас.

В много отношения Америка ще е най-голямото предизвикателство за нас тази година. Но пък новото трасе не е нещо ново за нас, тъй като вече сме свикнали – миналия сезон по-голямата част от конфигурацията бяха съвършено непознати за нас – обясни моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри. – Избрахме хард и медиум за този старт, тъй като смятаме, че ще е доста натоварващо трасе. Това се базира на анализирани проби от асфалта и направените досега симулации. Естествено, заложихме на малко по-консервативен избор, за да покрием всички възможности на новото трасе. Изборът на гуми и в Абу Даби бе по-конвенционален, но пък там се случи едно от най-вълнуващите състезания през годината.

Хембри допълни, че за Пирели е истинско удоволствие да се върнат в САЩ, тъй като това е сериозен пазар за компанията, както и дом на много фенове, обичащи автомобилния спорт.

Вълнуваме се за състезанието, а шампионатът е толкова заплетен, че едва ли има по-добър момент от настоящия – каза още той.