Начало Други Давид Будев направи тестове с Хонда Сивик за екипа на Влъчков

Давид Будев направи тестове с Хонда Сивик за екипа на Влъчков

191
0

Дългогодишният картинг пилот Давид Будев направи тестове за екипа на Иван Влъчков с резервния автомобил Хонда Сивик на пистата Серес след края на състезанията от последния кръг от шампионата на Затворен маршрут на гръцкото трасе.

Будев, който тази година взе участие в две от състезанията на Затворен маршрут в Хасково, Стара Загора и Русе с Рено Клио, кара 40 минути на Серес. Той получи важни съвети и напътствия от Влъчков, който спечели титлите в клас Туринг за последните 2 г.

Мениджърът на екипа на Влъчков и баща на пилота – Стамен Влъчков остана много доволен от показаното от Давид, който бързо е свикнал с колата, която определено е по-добра от сегашното му Рено Клио.

В края на септември екипът на Влъчков обяви, че търси млад пилот, който да кара колата за следващия сезон на писта. Пилотът ще получи пълната подкрепа от екипа на Влъчков като механици и оборудване. И Будев е кандидат да заеме мястото. Дали това ще се случи, ще стане ясно в следващите седмици.

Механикът на екипа на Ивелин Терзиев-Фичо също остана доволен от показаното от Будев, като отбеляза, че старозагорецът е подходил внимателно към изпитанията, не е дава веднага пълна газ и постепенно е подобрявал времената си.

Будев въртеше около и под 1:30 мин време на обиколка, което за първо каране на колата е много добре. За сравнение най-доброто време на Влъчков от квалификацията в Туринг в събота бе 1:27.931 мин.

„Колата много ми пасна. Има огромна разлика в сравнение с нашата, каза от своя страна Будев. – По-добра е във всичко. За първите 2 карания по 10 минути успях доста бързо да свикна като се има предвид. че не съм карал на тази писта и с подобна кола.“