Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дъжд провали първата тренировка на Силвърстоун

Дъжд провали първата тренировка на Силвърстоун

64
0
Даниел Рикиардо

Типичният английски дъжд, стелещ се непрестанно от небето като пелена, провали изпитанията на нови детайли и избора на настройки в първата тренировка преди Гран при на Великобритания. Пилотите прекараха почти цялото време на тренировката в боксовете. Едва в последните минути 11 от тях направиха по няколко пълни обиколки. Най-добро време записа Даниел Рикиардо, който единствен се опита да кара и по-рано в хода на 90-те минути, като минаваше през бокса.

Следващите по сила резултати бяха на Нико Хюлкенберг, Пастор Малдонадо и Люис Хамилтън, който за радост на публиката също направи 5 обиколки тази сутрин.

Зрителите наистина заслужиха поне няколко тура, защото въпреки дъжда изпълниха някои трибуни, а цената на билетите за уикенда започва от 145 паунда! Приятел и от Макларън ми каза още, че тази година няма и безплатни билети за членовете на семействата на служителите, както в миналото, нищо, че именно предприятия като тяхното и останалите в Нортхемпшир внасят по 44,4 млн. лири годишно в местната икономика.

Всичко обаче е продадено и се очакват 130 000 зрители в неделя, когато според прогнозите времето трябва да е хубаво, а върху наводнената писта тази сутрин всички караха само с гумите за екстремно мокро. Имаше няколко подхлъзвания, но само Шарл Пик удали колата си в мантинелите, а единствен Кими Райконен изобщо не излезе на пистата.