Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дъжд в Истанбул в петък и събота, но без валежи за състезанието

Дъжд в Истанбул в петък и събота, но без валежи за състезанието

60
0
Гран при на Турция

Дъжд, студ и кал посрещнаха Формула 1 в Истанбул, където този уикенд ще се проведе четвъртата надпревара от световния шампионат за 2011 г. Състезанието е изтеглено по-напред в календара, поради което и времето е значително по-хладно от обичайното за този старт.

Прогнозата за уикенда предвижда още валежи, което би могло да направи надпреварата наистина непредвидима. Първите три кръг от F1 преминаха без дъжд, но екипите и пилотите могат да се подготвят за мокра писта още в утрешните тренировки. Температурата ще е ниска – около 13 градуса.

Понастоящем шансът да вали в събота, когато е квалификацията на Истанбул парк, е около 30%. Метеоролозите твърдят, че тогава температурата ще се качи малко и ще достигне около 15°.

Що се отнася до неделя, то прогнозата за следобед е за нормално време и съответно суха писта. Затруднение може да възникне, ако в събота в някакъв момент дъжд отмие натрупаната по трасето гума – това автоматично ще свали нивата на прилепяне и ще доведе до промени в поведението на гумите.