Начало Автомобили DC Design с безумен тунинг пакет за Тата Нано

DC Design с безумен тунинг пакет за Тата Нано

103
0

Тунинг компанията DC Design реши да промени из основи един доста нелогичен на пръв поглед що се отнася до тунинг автомобил – Тата Нано.

Връзката обаче има смисъл, тъй като и DC Design, и Тата са индийски компании.

След преработките маломощният компактен модел вече може да развие максимална скорост от 200 км/ч, което е почти двойно спрямо оригиналната версия. Това обаче няма как да не струва известна сума пари.

Интересното в случая е, че тук става въпрос не просто за известна сума пари, а за торба с пари. Цели 220 000 долара трябва да платите, за да може колата ви да развива… 200 км/ч.

Доработките включват подмяна на серийния двуцилиндров 624-кубиков мотор, развиващ 33 к.с с нов, 1,6-литров агрегат, както и тотална ревизия на екстериора, окачването и спирачките.

„Искахме да запазим разходите ниски, но технологията и количеството работа, които влагаме в колата, струват точно 220 000 долара“, обясни шефът на тунинг фирмата – Дилип Чабариа.

Имайки предвид цената, DC Design смятат, че ще могат да продават от 2 до 5 автомобила всяка година. Дали обаче и това не е твърде оптимистично?