Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де ла Роса и Кобаяши готови за първия старт

Де ла Роса и Кобаяши готови за първия старт

53
0

След като успя да спаси отбора си и немалка част от персонала, Петер Заубер е на път да дебютира повторно във Формула 1 следващата седмица. Швейцарецът се връща на грида с не толкова много ентусиазъм като преди години, но BMW Заубер продължава да съществува и е готов за старта на състезателната година. А това е най-важното, особено на фона на огромните трудности, изпитвани от други екипи.

– Имам хубави спомени от Бахрейн – споделя Педро де ла Роса преди старта в Манама. – През 2005 г. направих там най-бърза обиколка в състезанието. През 2007 г. два дни тествах на пистата. Новата секция във вътрешната страна обаче ще промени значително трасето, защото ще трябва да се промени нивото на аероприлепяне. Най-хубавата характеристика [на Сахир] е, че може да се изпреварва. Има три дълги прави, след всяка от които идва завой, където се спира рязко. А аз искам само да се боря, защото това ми липсваше най-много.

Испанецът не се наема на толкова ранен етап да коментира кои писти ще са удобни за модела С29, след като тестовете на три различни трасета на тима протекоха наистина добре.

– Чувствам се много уверен за началото на сезона. Натрупах много километри, научихме много. И аз се завръщам във Формула 1 с надпреварата в Бахрейн, така че нямам търпение – допълва Де ла Роса.

Съекипникът му Камуи Кобаяши, който направи сериозно впечатление в Гран при с дебютните си два старта за Тойота в края на 2009 г., е готов от своя страна да поеме ролята на титуляр в Заубер. Японецът бе сред бързите състезатели по време на предсезонните тестове, а и познава пистата в Бахрейн, където е печелил два пъти в GP2 – през 2008 и 2009 г.

– Харесва ми, че сезонът стартира на трасе, което познавам толкова добре – признава Кобаяши. – Харесвам всеки завой там. Има доста места, в които първо се спира рязко, след това се ускорява по същия начин, а на мен този стил на управление определено ми допада. Освен това смятам, че ще пасне на колата ни. Научих много по време на изпитанията и тренирах здраво. Със сигурност се чувствам подготвен, а и нямам търпение за хубавото време в Бахрейн, защото обичам да ми е топло – искрено завършва японският пилот.