Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де ла Роса най-бърз в тестовете на Херес

Де ла Роса най-бърз в тестовете на Херес

33
0

Педро де ла Роса бе най-бърз в първия ден от изпитанията на Херес.###Педро де ла Роса бе най-бърз в първия ден от изпитанията на Херес. Тест пилотът на Макларън финишира на около секунда пред втория Франк Монтани. Температурите на испанското трасе достигнаха 36 градуса.
През този ден за седемте отбора на пистата караха техните тест пилоти. По време на сесията нямаше инциденти, единствено Де ла Роса напусна очертанията на трасето и докосна предпазната стена от гуми преди да се върне обратно на пистата.
Някои от пилотите през голяма част от деня караха без да активират тракшън контрола. Целта бе екипите да се подготвят за 2008 г., когато тази система ще бъде официално забранена.
Казуки Накаджима от Уилямс записа третото най-добро време и покри 103 обиколки – най-много от всички останали на пистата. След него финишираха Джеймс Роситър от Супер Агури, Кристиан Клийн от Хонда и Нелсън Пикет младши от Рено. Бразилецът обясни, че основната задача, която му е поставил екипът за деня е да навърти достатъчно километраж с новите елементи, които ще бъдат използвани на Монца.
Последен остана заместникът на Михаел Амермюлер – Себастиан Буеми. Той направи 78 тура. От Ред Бул поискаха властите на пистата официално да удостоверят покритата от него дистанция, за да може да кандидатства за супер лиценз.