Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де ла Роса: Астън Мартин има нужда от Фернандо. Не подписваш с...

Де ла Роса: Астън Мартин има нужда от Фернандо. Не подписваш с Алонсо, за да се състезаваш в средата на грида

3237
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Алпин

Педро де ла Роса е убеден, че Фернандо Алонсо и Астън Мартин ще постигнат успехи заедно. Изненадващото преминаване на двукратния световен шампион в тима от Силвърстоун бе обявено в понеделник, докато в Алпин все още бяха убедени, че 41-годишният испанец ще остане при тях. Трансферът стана възможен, след като Себастиан Фетел обяви в навечерието на Гран при на Унгария, че в края на сезон 2022 ще се оттегли от Формула 1.

„El Plan продължава и той е Фернандо отново да печели. Алонсо няма да го каже, но всъщност промени намеренията си, защото смята новата посока за по-добра. Промяната е за добро. На мен ми допада и смятам, че Фернандо върви в правилната посока. Хората не разбират какво стои зад Астън Мартин.“

„Ситуацията ни свари неподготвени. Изумително е, че никой не надуши новината в Унгария. И Фернандо, и Астън Мартин се покриха наистина добре. Инвестициите са налице, това е факт. Отборът бързо се разраства, но им бе нужен пилот като Алонсо, който да генерира допълнителна мотивация сред хората“, обясни Де ла Роса.

„А и привличането на пилот като него е перфектна заявка за намеренията ти. Не подписваш с Алонсо, за да се състезаваш в средата на грида. Когато пък всичко става за толкова кратко време, то очевидно мотивацията цялото нещо да се случи е огромна и от двете страни. Този проект ще стане рано или късно печеливш. В крайна сметка амбицията и инвестициите карат един пилот да вземе подобно решение. Мнозина са изненадани. Твърди се, че това е крачка назад за Алонсо. Да, в момента Астън Мартин е по-лошият отбор, но там се работи здраво. И аз щях да сторя същото на негово място“, каза още сънародникът на двукратния световен шампион

Междувременно в Алпин няма развитие по историята около Оскар Пиастри. Отборът обяви, че австралиецът ще кара догодина за екипа във Формула 1. Самият пилот пусна в социалните мрежи категорично опровержение броени часове по-късно. Историята, кръстена от фенове „Пиаско“ (от Пиастри и фиаско – б.р.), генерира огромен интерес онлайн. Дори Алекс Албон използва формулировката на оригиналния туит на Пиастри, за да потвърди своя договор за 2023 г. с Уилямс. Оскар одобри лично закачката на състезателя от тайландски произход.