Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де ла Роса: Промените в F1 няма да са големи, въпреки новите...

Де ла Роса: Промените в F1 няма да са големи, въпреки новите правила

37
0

Случващото се по време на състезания няма да се промени драстично независимо от новите правила в F1, предупреди почитателите на спорта Педро де ла Роса.
Според регламента за сезон ’09 е разрешена употребата на сликове, поставянето на система за пестене на енергия и използването и после под формата на допълнителна мощност (KERS – Kinetic Energy Recovery System), както и нови аеродинамични пакети. Всичко това са мерки, които трябва да позволят Формула 1 да стане по-атрактивна и да има шанс за далеч по-голям брой изпреварвания. Въпреки това според тест пилотът на Макларън Педро де ла Роса развоя на състезанията от световния шампионат няма да е много по-различен в сравнение с минали години.
„Вярно е, че състезаването само по себе си ще бъде малко по-лесно заради направените промени в правилата – сподели Де ла Роса. – Но тези изменения няма да доведат до коренно трансформиране на Формула 1. Колите си остават широки и аеродинамичните характеристики все още ще възпрепятстват изпреварването. Формула 1 никога няма да бъде като МотоGP и хората трябва да разберат това.”