Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де ла Роса с хидравлична повреда, Кобаяши – със счупена скоростна кутия

Де ла Роса с хидравлична повреда, Кобаяши – със счупена скоростна кутия

51
0

Повреди извадиха и двамата пилоти на Заубер от надпреварата по улиците на Монте Карло и в отбора бяха наистина разочаровани от изхода на състезателния уикенд.

– Нещастен край, който не бихме искали да повтаряме – обобщи техническият директор Джеймс Кий. – Разочарованието ни обхваща множество аспекти, а в колата имаше още потенциал. Мислехме, че стратегия може да ни помогне да изпреварим няколко болида пред нас, но двата ни автомобила бяха с различни тактики, за да се възползваме от евентуални излизания на кола за сигурност. След това обаче видяхме сериозно покачване на температурата в хидравликата на Педро [де ла Роса], а той самият се обади, че управлението е станало много тежко. Вкарахме го в бокса, за да проверим какъв е проблемът и бе очевидно, че е в хидравличното налягане – обясни още Кий.

Екипът не можеше да се справи достатъчно бързо, за да върне Де ла Роса на трасето и това бе края на състезанието за него.

– На старта се опазих от неприятности, а това бе основната цел и след това внимавах за гумите. Аз тръгнах с мекия тип – такова бе разпределението на стратегиите ни. Вървях зад Виталий Петров и чаках шанс да натисна. Но тогава се появи проблем с превключването на предавките, после управлението ставаше все по-тежко и тежко и бе ясно, че е хидравликата – допълни картината испанецът.

Само няколко тура след неговото прибиране в пита се счупи скоростната кутия на Камуи Кобаяши. Той първо загуби една предавка, после не можа да превключи следващата и спря на пистата.

– Срамота е, тъй като състезателното ни темпо бе далеч по-добро от представянето в квалификацията. Според мен отново пропуснахме шанс да спечелим точки. Иначе стартът ми бе добър. Първият завой в Монако никога не се преминава лесно, но този път нещата протекоха добре. Накрая не можех да качвам скоростите и просто потърсих място, където да паркирам – призна японският пилот.